Na tomhle koláči je nejlepší, že je snadný, levný, upečený za chvilku a především...je zkrátka naprosto báječný!
Co budete potřebovat:
- 2 hrnky bílého jogurtu
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky třtinového cukru
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vejce
- 2 větší hrušky
- šťáva z jednoho citrónu
- skořicový cukr na posypání
- hrst mandlových lupínků
- polévková lžíce medu
- moučkový cukr na posypání
V míse smíchejte mouku, cukr, jogurt a vejce, přidejte jeden sáček kypřícího prášku do pečiva.
Hrušky oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny, vydlabejte jadřinec. Do hrušek udělejte podélně zářezy a pokapejte je citonovou šťávou, aby na povrchu nezhnědly.
Dortovou formu (nebo pekáček) vystříkejte olejem z rozprašovače a vysypte je moukou. Do takto připravené formy nalijte těsto, uhlaďte ho na povrchu a do kulaté formy poskládejte čtvrtiny hrušek tak, aby vytvořily hvězdici (pokud používáte pekáček, položte hrušky rozkrojené na poloviny proti sobě).
Povrch posypte skořicovým cukrem. Dejte péct do trouby předehřáté na 150 - 170°C a pečte cca 45 minut. Nejste-li si jistí tím, že je koláč upečený tak akorát, proveďte kontrolu špejlí.
Koláč nechte vychladnout ve formě, poté ho vyjměte, posypte povrch mandlovými lupínky, pokapte ho medem a zlehka posypte moučkovým cukrem. Ke koláči si dejte skleničku mléka!
Příjemný víkend a dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat