U nás doma se vždycky dělal okurkový salát v octovém nálevu. Čím byl kyselejší, tím byl lepší. A úplně nejlepší na něm byl právě kyselý lák, který jsme ke značné nelibosti babičky Anči jako děti (můj bratr tedy až do dospělosti) doslova chlemtali z misky a babička vždycky vyhrožovala, že budeme mít kopřivku. Ne, neměli jsme ji nikdy!
Ne, že bych si ho dneska s chutí nedala, ale teď je mým okurkovým favoritem tenhle sladkokyselý okurkový salát!
Co budete potřebovat:
- salátovou okurku
- bílý jogurt (150ml)
- špetku soli
- čerstvě mletý pepř tří barev
- čajová lžička medu
- polévkovou extra panenského lžíci olivového oleje
Nakrájejte omytou neoloupanou okurku na tenké plátky nebo na hrubo nastrouhejte.
Připravte si zálivku: Smíchejte jogurt s medem a olivovým olejem. Přidejte špetku soli a vše důkladně promíchejte.
Okurku promíchejte s dresinkem, na talíři ještě přidejte špetku čerstvě namletého pepře.
S čerstvou bagetkou budete mít báječnou a lehkou večeři nebo svačinku do práce.
Žádné komentáře:
Okomentovat