pátek 12. února 2016

Sladkokyselý okurkový salát





U nás doma se vždycky dělal okurkový salát v octovém nálevu. Čím byl kyselejší, tím byl lepší. A úplně nejlepší na něm byl právě kyselý lák, který jsme ke značné nelibosti babičky Anči jako děti (můj bratr tedy až do dospělosti) doslova chlemtali z misky a babička vždycky vyhrožovala, že budeme mít kopřivku. Ne, neměli jsme ji nikdy! 

Ne, že bych si ho dneska s chutí nedala, ale teď je mým okurkovým favoritem tenhle sladkokyselý okurkový salát!


Co budete potřebovat:
  • salátovou okurku
  • bílý jogurt (150ml)
  • špetku soli
  • čerstvě mletý pepř tří barev
  • čajová lžička medu
  • polévkovou extra panenského lžíci olivového oleje


Nakrájejte omytou neoloupanou okurku na tenké plátky nebo na hrubo nastrouhejte. 

Připravte si zálivku: Smíchejte jogurt s medem a olivovým olejem. Přidejte špetku soli a vše důkladně promíchejte.

Okurku promíchejte s dresinkem, na talíři ještě přidejte špetku čerstvě namletého pepře.


S čerstvou bagetkou budete mít báječnou a lehkou večeři nebo svačinku do práce.

Žádné komentáře:

Okomentovat